Vaset de verdura

Inspirada en aquesta recepta de la Sandra, avui per dinar he fet la verdura d’una altra manera. Si bé fa uns dies farcíem uns pebrots del piquillo amb ensaladilla, o decoràvem una crema de porros amb estrelletes de formatge, avui hem presentat la verdura en un vaset. Un gest tan simple com aquest, converteix un senzill plat de verdura, en un plat una mica més festiu!

La veritat és que queda molt ben presentat i serveix tan per l’hivern com per l’estiu. En el cas de l’estiu, el servim fred i els dauets de tomàquet hi donaran molt color. A casa ha agradat molt! Segons la mida dels vasets pot servir d’aperitiu o de primer plat. Fins i tot s’hi poden posar uns trossets de butifarra, i així aconseguim un vaset ben complet!

Anem a la recepta!

Ingredients:

Mig kilo de mongeta tendra, 3 patates mitjanes, mitja ceba, 1 tomàquet Montserrat, oli d’oliva, una mica de mantega, sal, pebre, un gra d’all i orenga.

Com ho fem?

Posem dues olles al foc amb aigua. Quan l’aigua ja estigui bullint, en una olla hi posem la mongeta i a l’altra la patata i la ceba.

Passats 15 minuts, la patata ja estarà feta, a la mongeta potser li faltaran 5 minuts més, depèn de si són molt tendres o no. Quan veiem que ja està cuit, escorrem per separat.

A la patata i ceba, hi afegim uns talls de mantega (com si fóssin 1 o 2 cullerades), una mica de sal i pebre i triturem amb el túrmix. Quedarà un puré ben fi. La mongeta la saltegem a la paella, amb un raig d’oli d’oliva i un gra d’all picat ben petit.

A part, tallem el tomàquet a dauets.

Finalment agafem els vasets, posem la crema de patata al fons, tot seguit afegim les mongetes i acabem amb els dauets de tomàquet. Amanim amb oli d’oliva, una mica d’orenga i unes gotes de reducció balsàmica.

Comments

  1. Fantastic plat de verdures i fantastica presentació!! amb aquest got no hi ha humà que s’hi pugui resistir!!! com canvien els plats presentats d’una forma o d’una altra oi?? petons

  2. Ooooh, quina il·lusió! M’encanta la teva versió estiuenca guapa!!
    Petonets
    Sandra

  3. Ah! Doncs sí, molt bona idea Bet! M’ho apunto! Petonet, guapa.

  4. Ja ho crec que queda un plat de festa! I és que a vegades sembla que la verdura no agradi gaire…. però si entra bé pels ulls (com en aquest cas), segur que no hi haurà ningú que s’hi resisteixi!!!
    Petons

  5. Una manera ben original de menjar sa! M’agrada. Petons!

  6. M’encanta, sa, senzill, bo… i elegant! qui diu que menjar verdura és avorrit?
    petonets

  7. Un plat excel·lent, Bet. Jo no necessito ni posar-hi botifarra. Així ja m’agrada,
    Nani

  8. elmondejuju says:

    una bona manera de menjar verdura!!!!! ole Bet, com et cuides. petonets solet

  9. Hola noies!!
    Aquests dies d’estiu vaig més ocupada del que em pensava, i mai trobo temps pel blog! Potser li hauria de donar vacances, però no, ja ho vaig fer quan estava d’exàmens!!
    M’alegro que us hagi agradat aquesta recepta (que en part és de la Sandra), que en tregueu profit per aquests dies d’estiu i pels petits (o no tan petits) de la casa que no vulguin menjar verdura!
    Gràcies per passar sempre per aquí, petons a totes!! ;)

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: