Trena de cireres

Faig l’entrada mentre es pon el sol, una mica més i faig la recepta del 16! I es que avui toca publicar una entrada dedicada a la Recepta del 15! Aquest mes les protagonistes són les cireres. Potser ha estat la vegada que he buscat més receptes de referència, que si gelats, pastissos, combinacions amb salat… però al final m’he decantat per una trena de pasta de full farcida amb cireres. Fàcil de fer i ben bona!

Aquí a Catalunya, on trobem més producció de cireres és al Maresme, al Baix Llobregat i la Ribera d’Ebre. A part dels cirerers que hi ha escampats per moltes cases, horts i masies d’altres pobles.

Fa un any ja vaig publicar aquesta trena de xocolata i de fet és un recurs que faig servir moltes vegades, les trenes tenen molt èxit! també se’n poden fer de salades, com per exemple: de pernil i formatge amb orenga per sobre, de tonyina, d’escalivada, de carn, d’espinacs a la catalana i formatge de cabra… mil i una combinacions!!

Per fer-les és molt fàcil, va millor amb la pasta de full rectangular, però no passa res si és rodona, es pot fer perfectament igual! Aquí teniu un pas a pas que he fet amb l’Autocad… perquè m’avorria una mica! (i no, no el trobo a faltar… ;))

Ho veieu? és molt fàcil!!! i quan tenim la trena formada, abans d’enfornar només cal tirar-hi sucre i ammetlletes per sobre (si és dolça) o orenga (o altres espècies i ingredients) si és salada.

Anem a la recepta de les cireres!

Som-hi! La recepta:

Ingredients:

1 làmina de pasta de full, 2 grapats de cireres, unes gotetes de llima, 4 cullerades de sucre, ammetlles trossejades i una mica d’anís.

Com ho fem?

Primer de tot netegem les cireres, les tallem per la meitat o a quarts i treiem el pinyol. Les posem en un cassó amb 2 cullerades de sucre, les gotetes de llima i llavors les saltegem una mica (5 minuts com a molt)

Extenem la pasta de full sobre la taula, si és rectangular fem directament els talls inclinats al costat, si és rodona fem el que explico en el pas a pas de dalt ;)

Posem les cireres a l’espai del mig i anem tancant la trena.

Finalment hi posem les altres 2 cullerades de sucre per sobre, les ammetlletes i enfornem uns 25 minuts a 180ºC.

Quan la treiem del forn, hi repartim per sobre inmediatament 3 culleradetes d’anís, que ajudarà a fer aquest efecte brillant.

Comments

  1. Aquesta trena te una pinta bonísima !! Gràcies pel pas a pas, aixi queda clar com fer-la! Petons

  2. La manera de fer-la la conec el farcit si que no le menjat…però m´apunto ja!!!! Petonets

  3. Ufff, amb aquesta ‘sang’ que té la trena… em venen ganes de ser vampir hehehe

  4. Bon dia! Fa una estona he arribat de fer la caminada de cada matí, no he berenat i tenc una gana que m’alça!!!!!!!!! Arriben aquestes trenes a Mallorca!?!??! Mmm… quina menjera!

  5. doncs t’ha quedat ben maca i molt apetitosa la trena!

  6. Sí que sembla fàcil i amb el dibuix és molt entenedor. De cireres ja no se’n veuen gaire però la faré amb algun altre farcit. Dolç, esclar.

  7. Fa molts anys vaig menjar una trena semblant amb melmelada de cireres, m’encanta també amb compota de poma, i les versions salades.
    La teva recepta la farem segur!!! I si un dia estàs moooooooolt aburrida pots fer-te la teva pròpia pasta de full (la que fem per fer els croissants), és una feinada però el resultat val molt la pena!!
    petonets

  8. I jo que encara no he fet mai una trena amb lo xules que queden? Quin desastre! Aquesta ben farcideta de cireres la trobo genial, sinó recordo mai fer-la un dia me l’has de deixar provar, eh? jejeje
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

  9. La trena m’ha conquistat, ja t’ho he posat al facebook però aquest esquema que ens has posat és genial!!! un pas a pas que no té pèrdua. Només em falla no poder tastar la trena. Ji,ji.

  10. Caram, caram, Bet, quina trena més bonica… i amb instruccions i tot! Això ho haurem de fer algun dia… el paisatge que acompanya la foto, preciós! És el teu poble? Petonet

  11. Gràcies pels dibuixos! sempre he volgut fer una trena com aquesta i a les receptes escrites mai no entenia ben bé els passos. Així és molt més aclatidor ;-)

    Boníssima!
    Petons

  12. Semble el tipic Struddel, pero amb cireres, maravellos!!!!

    Petons
    Pascu Vicens
    http://viajealcentrodelacocina.blogspot.com.es/

  13. elmondejuju says:

    jajajajaja, ja veig el pas a pas! ets una artista nena! t’ha quedat ben maco. Visca l’Autocad! petonets

  14. Qué bueno el dibujo para hacer la trenza. Es algo que nunca he probado. Muchísimas gracias. Esta muy bien explicado.

  15. Hola!!

    Pili:
    moltes gràcies! me n’alegro molt que et serveixi, ara a veure si t’animes eh? :)
    Silvia: ja ho suposava de tu, si ets una artista que sap fer de tot! ja em diràs si t’agrada amb cireres, però crec que hauràs d’esperar a l’any q ve xq ja s’acaben…
    Starbasse: estic desobrint la teva devoció per les cireres!! jejeje
    Caterina: ja te les portaria ja! jeje fas una caminada cada matí? que bé! jo també hauria de fer el mateix…
    Mercè: m’alegro que et serveixi d’ajuda el dibuix! amb farcits dolços queden boníssimes, però amb salats també eh? ja m’ho explicaràs!!
    El taller de cuina: doncs tinc la vostra pasta de full a la llista de pendents, ja me’n recordo ja… amb la pinta que feien aquells croïssants! va, a veure si m’animo… però abans potser provo de fer la trena amb compota de poma, bona idea!!
    Sandreta: moltes gràcies! oitan, quan vulguis us en porto una! queda fet eh? ;)
    Laura: doncs a tu també te’n portaré! jeje, són molt fàcils, segur que als nens els hi encantarien, i de xocolata o nutella… ja ni t’ho explico! ^^
    Marina: moltes gràcies guapa! i sí, és el meu poble! si xafardejes una miqueta veuràs que ha sortit unes quantes vegades… és el meu teló de fons preferit! jeje
    Helena: doncs no saps com m’alegra que t’hagin servit per entendre-ho! a partir d’ara ja no hi ha excusa eh? ja m’ho explicaràs!
    Pascual: tens raó, no hi havia pensat en aquesta semblança, i de fet una trena amb poma saltejada i panses… seria ben bona oi?
    Judith: jejejeje prometo que la propera vegada el faré servir per coses més serioses… o qui sap? potser li hem descobert una nova utilitat més divertida!!
    Cósima: pues ya lo sabes, son super resultonas! y buenas con casi cualquier relleno, a ver si te animas!

    Moltes gràcies a tots per la visita, petonets!!! ;)

Deixa una resposta a COURE COULANTS Cancel·la la resposta

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.