Pebrots del piquillo farcits d’ensaladilla

Amb l’estiu i la calor, arriba la mandra de posar-se a la cuina i començar a engegar fogons, forn… Volem menjars bons, ràpids i fresquets. A casa, la meva mare és de les que no suporta gens ni mica la calor. Tot i així, això de compartir cuina amb una bona cuinera com ella, ha fet que durant tots aquests dies no hagi pogut fer res pel blog. Com que sé que li agrada, no li volia dir res, però finalment avui li he dit que ens hauríem de repartir millor la cuina ;)

Just dir-li, ha deixat el dinar a les meves mans i he convertit el que havia de ser un plat de patata i mongeta tendra, en aquests pebrots del piquillo farcits d’ensaladilla. Fer una ensaladilla no té cap secret, sempre al gust de cada casa hi haurà els que hi posen tonyina, els que no, gambes, cogombrets, més o menys maionesa…

Deixant de banda de si l’ensaladilla és russa o no, sempre que penso en aquest plat recordo les elogiades ensaladilles que la meva tieta sevillana, la Reyes,  preparava per les festes especials. Així que l’he trucat de preguntar-li quin era el seu secret. Com que no tenia tots els ingredients que m’ha dit, l’he fet a la meva manera, però us prometo que un altre dia us ensenyaré la seva ;)

Un dels seus ingredients era el pebrot vermell, escalivat o del piquillo, com a decoració. A la nevera en quedaven quatre de comptats, i ha estat així com se m’ha acudit això de farcir-los d’ensaladilla.

Ingredients:

Si tenim temps no costa res pelar patates i pastanagues, o fer una bona maionesa, es notarà la diferència!! A l’ensaladilla també hi queda bé tot allò que hi dóna un toc cruixent i refrescant, com el blat de moro o els cogombrets (tot i que a mi no m’agraden massa)… Aquesta porta:

3 patates petites, 3 grapats de mongeta tendra, 3 pastanagues, 1 llauna de tonyina, 3 cullerades de blat de moro, 1 tomàquet d’amanida tallat a dauets, 1 llesqueta de pernil salat del bo, palets de cranc i 1 ou dur.

A part necessitarem: aigua per bullir, un trosset de porro per donar gust i pebrots del piquillo.

Per fer la maionesa: 1 ou, 1 pessic de sal, 250ml d’oli d’oliva suau, una miqueta de suc de llimona i si es vol, un all.

Com ho fem?

Primer de tot tallem les pastanagues i les mongetes. Les posem a bullir amb el trosset de porro durant uns 5-7 minuts.

Mentrestant pelem les patates i les tallem a dauets, les afegim a l’olla i deixem que bulli tot uns 15 minuts més.

Passada aquesta estona, ho colem i ho deixem refredar una mica.

A partir d’aquí hi anem afegint tots els altres ingredients, la podeu tunnejar com més us agradi!

La guardem a la nevera fins el moment de farcir els pebrots.

Comments

  1. Carai, doncs si que ha canviat el plat de ser mongeta amb patata a aquests deliciosos pebrots!!! Molt d’estiu i molt bo!! Bon cap de setmana

  2. No sé com seran els originals de la teva tieta però els teus han quedat presiosos
    Bon estiu!

  3. M’encanta aquesta amanida, però no la faig mai per que és impossible superar la que fa el meu pare. Ningú diu més maionesa, menys, ains els cogombrets a mi no m’agradent, no li posis pebrot.. no se com s’ho fa però a tothom que la tasta diu que és la millor que han menjat mai.. no li demano el secret per que em tocarà fer-la!!! PEtons

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: