La “Coca dels Olleta”

Aquesta coca és la que vaig fer per la Susanna i el Josep Àngel (Kissumenja i Massitet) d’ Olleta de verdures per celebrar juntament amb ells els 5 anys del seu blog! Resulta que van convocar un concurs de receptes que consistia en preparar algun plat que crèiem que els hi agradaria i explicar-los el per què ho crèiem. Tots els arguents s’hi valien: històrics, ingredients, localitat, estimació per la recepta en qüestió…

No fa falta llegir gaires de les seves entrades per adonar-se que són una parella que s’estimen la terra on viuen i la terra d’on vénen, per adonar-se que valoren les coses ben fetes, més que les pomposes… Així que, pensant en Ca Massita, vaig tenir clar que havia de preparar una coca!

Vaig començar a rumiar quins ingredients podia fer servir recordant algunes de les seves receptes o entrades, volia que fos una coca fresqueta de cara a l’estiu, així que molts dels ingredients estan posats en cru, com la poma àcida, que li dóna un toc molt refrescant.

Ahir vam passar les 21.000 visites, moltes gràcies a tots! em sap molt greu no tenir temps de contestar tots els comentaris, a veure si quan s’acaba el curs aquest bloc torna al seu ritme habitual… ;) I què millor que aquesta coca dels Olleta per celebrar-ho? El contrast de textures i gustos és impresionant, i acompanyada d’una bona cerveseta es converteix en un sopar perfecte per combatre la calor!

Anem a la recepta!

Ingredients i… com ho fem?

1_ Fer la base (amb la massa “massitera”, o la que volgueu, també es pot comprar).
2_ Posar-la al forn, una mica punxada perquè no s’infli i coure-la (sense els ingredients) fins que quedi ben feta tan de sobre com de sota, ho veureu pel color però més o menys són uns 15 minuts a 180º
3_ Tallar un porro a rodanxes i coure’l a una paella amb una miqueta d’oli, quan sigui tou, apujar el foc perquè es torri una miqueta, però no molt.
4_ Quan tenim la massa cuita, la treiem del forn, repartim el porro per sobre, trossets de formatge blau, trossets de poma (amb la pell, que hi donarà color) i que sigui àcida i cruixent, que hi dóna molta frescor! i uns quants pinyons que poden ser torrats.

Doncs resulta que aquesta recepta els hi va agradar molt! tant que la van escollir (juntament amb 4 més) perquè estigués entre les guanyadores! quina il·lusió quan ho vaig veure, perquè realment ho van tenir molt complicat! Clicant aquí trobareu el post amb totes les altres receptes… Moltes gràcies guapos!! Justament avui he rebut el davantal moníssim i la galeta boníssima! Me l’he menjada de seguida ;) Com que no tinc la càmera aquí he fet servir la foto del seu blog… (espero que no us sàpiga greu!)

Comments

  1. Segur que amb aquest davantal tots els plats et sortiran més bons, je je je…
    La coca em sembla fantàsica, el contrast dolç salat m’encanta!

  2. amb el que m’agraden les coques Bet!!! ara estudia molt i quan acabis ens prepares un miler de plats! jajajajajaj. petonets reineta

  3. Bet, jo també he rebut avui el davantal i la galeta. M’ha fet molt il·lusió. Per cert, el proper dia que preparis aquesta coca jo portaré les cerveses…
    Nani

  4. Pos i quina coca més suculenta! Prepareu-vos que des del Racó del llepafils estem preprant “reconstruccions” de material que sobra a Les Moles, made in Juanjo! hehehe

  5. Hola guapa! Ens vam conèixer a la visita a la DAMM… te n’enrecordes? Aquesta coca que has fet als olletos és espectacular, i possible de fer a casa! En prenc nota! Petonets i bon cap de setmana

  6. Deliciosa i gran mereixedora del premi. Felicitats i ànims en la recta final!!!
    petonets

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: