Ous farcits… refrescants!

D’ous farcits n’he menjat molt poques vegades, no sé per què, però no és un plat gaire tradicional de casa nostra. Per això quan vaig llegir la proposta per aquest mes de Memòries d’una cuinera, de seguida em vaig posar a pensar com els podia fer. Tenia ganes de fer-los farcits de tonyina, amb maionesa… però volia afegir-hi alguna coseta més. Al final el que he fet ha estat improvitzar amb el que hi havia a la nevera, hi he afegit cogombre, ceba tendra, una mica de llimona… han quedat molt bons i amb un toc refrescant! Al cap i a la fi els ous farcits admeten moltes possibilitats!

Aquest mes de maig amb prou feines tinc temps per cuinar, i el juny es presenta semblant! sort de la mama…. I dels reptes com aquest o la recepta del 15, que m'”obliguen” a estar una mica més pel blog… Però la veritat és que després de tants dies sense publicar costa una mica agafar el ritme d’escriure entrades, abans les feia amb un “pim pam” i avui m’està costant més. La feina de la uni encara no s’ha acabat i encara n’hi ha per dies, espero tenir temps per fer també el de Film&Food, perquè en sé d’un que ja espera les gominoles… ;)

Ingredients:

Ous, tonyina, ceba tendra, cogombre, una mica de maionesa, una mica de mostassa en gra, suc de llimona, cues de gamba pelades i un polsim de pebre.

Com ho fem?

1_ Posem els ous a bullir durant uns 10 minuts.

2_ Quan siguin freds, els pelem i els partim per la meitat. Retirem els rovells i els posem en un bol.

3_ A part, Marquem les gambes a la paella volta i volta. En guardem una per cada ou farcit i la resta les tallem a trossets.

4_ En el bol on tenim els rovells hi afegim la resta d’ingredients (no he posat quantitats perquè cascú ho faci al seu gust). La tonyina, la ceba i el cogombre a dauets petits, els trossets de gamba, unes gotes de suc de llimona, un polsim de pebre, la mostassa i la maionesa. Ho barregem tot bé.

5_ Amb l’ajuda d’una cullereta, farcim els ous i posem una gamba al damunt amb un escuradents.

Comments

  1. A casa tampoc ha sigut mai gaire típic els ous farcits… Però en canvi, la teva proposta em sembla ben bona, ideal per prendre frequetes ara a l’estiu!
    Ànims amb els exàmens, que això és l’sprint final! ;)

  2. Carmina says:

    Molt adients pel temps que estem. El gustet de les gambes amb el cogombre i la mostaza li ha donar un toc especial. Serà qüestió de probar-ho.

  3. ostres guapa! no pensava que tinguessis temps de participar aquest mes amb tota la feinada que tens!!!! segur que valdrà la pena el resultat, no pateixis. Uns ous ben xulos!!!! moltíssimes gràcies per participar reina. petonets i ànims!

  4. ole, ole!! quins ous tan bons! nosaltres últimament no tenim temps per res tampoc, ni per comentar blocs… :(
    Ànims amb la uni reina!
    Petonets!!
    Sandra

  5. Uéééééé!!!!!! Holaaaa Beeeet!!!!!
    Pobreta quina feinada… això de la uni porta una feina de por! Però ànims que queda un meset i vacances!! ;)
    Una proposta molt refrescant! Molts petons guapíssima!

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

  6. Doncs com tu jo no tenia costum de menjar-los, però els teus amb la llimona i les gambetes…mmmm … apeteixen en un dia de calor forta.. com avui!

  7. Tens raó Bet, els ous admeten moltes coses però aquest fresquets pinten molt bé. A veure si m’inspiro aquest cap de setmana

  8. Vinga va, l’esprint final!!! Que ben aviat arribarà l’estiu, molts ànims guapa!!!!
    Quina proposta més bons pels dies que vindran, aquest estiu els tastarem….
    Petonets

  9. Molt bons aquests ous farcits Bet!!!! Jo tampoc sé si arribaré al repte de Film and Food….
    petonets

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: