Croquetes de pollastre a l’ast… fent la croqueta.

Us en recordeu de quan féiem la croqueta?? era impresionant! Són d’aquells moments que recordes amb tendresa i una rialla tot pensant que alguns dies t’aniria bé llançar-te rodolant per una baixada de gespa… fent la croqueta, sent feliç i deixant enrere totes les preocupacions del dia a dia.

Aquestes croquetes de pollastre a l’ast són l’especialitat de la meva mare (croquetament parlant ;) ). En un aperitiu les croquetes no serien el primer que tastaria, les deixaria per la meva germana, que la tornen boja! Però quan parlem de les croquetes de la mama (o de qualsevol altra mama, àvia, tieta, sogra…) la cosa canvia!

Abans acostumàvem a comprar pollastres a l’ast els dissabtes al tornar de la piscina. I com sempre, ens l’havíem de quedar sencer: no podien ser dues cuixes, ni tres… sempre ens hi acabaven colant un pit! I es clar, el pit no el volia ningú… Tan és així que al final un dia la meva mare va decidir fer-ne croquetes i des d’aquell dia van passar a ser les meves preferides, arrasaria amb elles si estiguéssin en un aperitiu!

Ara ja hi ha dies que compra un pollastre a l’ast sencer per fer-ne només croquetes. Les congela sense fregir i ja us podeu imaginar qui se n’endú unes quantes cada diumenge oi?

Quan ens van fer la proposta de croquetes per l’anterior recepta del 15 de seguida vaig pensar en les de la meva mare, per això vaig dir que ella també hi participaria. Però una és despistada i no vaig pensar en agafar-ne del congelador… Fins avui, que tot i ser molt tard us les presento igualment.

Anem a la recepta?

Ingredients:

1 pollastre a l’ast o les parts que tingueu i us sobrin. A part de la carn aprofitarem tota la resta que vingui amb el pollastre: patates al caliu, prunes, suquet boníssim…

També farem una mica de beixamel per lligar-ho tot i necessitarem: mantega, farina, llet i xerès dolç.

Per arrebossar-les:  farina, 1 ou i pa ratllat.

Com ho fem?

Primer de tot farem la beixamel i és important que ens quedi espessa. Us explicaré la meva manera però no tinc quantitats perquè sempre la faig a ull!

Posem 3 cullerades de mantega en un cassó al foc. Quan estigui desfeta hi afegim 2-3 cullerades de farina i remenem. Llavors hi anem afegint llet a poquet a poquet fins aconseguir la quantitat de beixamel que desitgem. Al final hi afegim una miqueta de xerès dolç que li donarà molt bon gustet. Com heu vist no li tiro ni sal ni pebre, perquè el pollastre a l’ast ja té un gust prou fort i trobo que no fa falta afegir-ne més.

A part, esmicolarem el pollastre, tallarem les patates a trossets i farem el mateix amb les prunes.

Ho passarem pel túrmix amb una mica del suc del pollastre i quan ho tinguem triturat hi afegirem la beixamel que hem preparat abans.

Aquesta barreja la deixem durant 2 hores a la nevera.

Passada aquesta estona fem la forma de les croquetes i les anem arrebossant, primer amb farina normal, despres les passem per ou i finalment per pa ratllat (o altres ingredients per arrebossar que també funcionen molt bé!)

Ara les podem fregir o les podem guardar al congelador: en una safata i separades una per una perquè sigui més fàcil treure-les.

Comments

  1. Hola Bet,

    Mai he fet croquetes, tot i que m’agraden molt si són bones.
    És ben curiós, doncs m’ho he proposat moltes vegades, però sempre queda aparcat.
    Ja ni m’atreveixo a dir “aquestes les faré”, que igual si no ho dic, em porta sort i les acabo fent.
    Unba abraçada,
    Ricard

    • Bet i Ricard: La propera (o la primera) vegada que feu croquetes proveu aquest truc que vaig trobar per la xarxa….
      En comptes de farina-ou-pa ratllat feu pa-ou-pa ja veureu com queden super cruixents! I funciona! Paraula.

  2. mmm Bet quina pinta. M’intriga molt aquestes prunes a veure quin gustet dónen. Pots estar segura que me les aupunto per un dia d’aquests.

  3. ah… i felicitats per les croquetes ;-)

  4. Les croquetes de la mare sempre són i seran les millors. I de pollastre a l’ast han de quedar molt gustoses.

  5. Visca les croquetes de la mama!! Ja la pots felicitar de part meva, tenen una pinta fantàstica! La veritat és que a vegades també n’hem fet de pollastre a l’ast i són una delícia, tenen un gustet… mmmmm!! dius que encara en tens al congelador? jijijiji
    Digue-li a la mama que moltíssimes gràcies per participar! :D
    Petonets
    Sandra

  6. Només de veure la foto ja m’agafa gana, han d’estar boníssimes fetes així, he fet a vegades de les restes de pollastre a l’ast, però no havia pensat mai en posar-hi, les patates i prunes. Segur que ho provaré la propera vegada que faci. Petons.

  7. ja saps que les croquetes no són el meu plat preferit, però aquestes són realment perfectes!!!!! ;) molts petonets bonica, vaig a fer la crioqueta una estona! jajajajjajaja

  8. Aix, el meu avi feia també unes croquetes molt bones. M’ha entrar morriña :)

  9. Holaa!

    Ricard: a mi també m’agraden si són bones, doncs a veure si és veritat que et porta sort, ja m’ho explicaràs!
    Àngel: moltes gràcies!! ho provaré la propera vegada.
    Gemma: oitan com sí! i la veritat és que queden molt gustoses i si no ho saps crec que en tastar-les pots endevinar a la 1a de què estan fetes… a mi són de les que m’agraden més!
    Sandreta: sí sí, encara me’n queden?? que en vols unes quantes per la Bordeta? o millor veniu i us convido!
    Carmina: doncs hi queden molt bé! les patates ajuden a lligar-ho tot i les prunes hi dónen un gustet molt bo! ja m’ho explicaràs!
    Judith: sí ja ho sé ja jejeje. A mi normalment tampoc m’agraden, bé si són bones sí, així que aquestes crec que t’agradarien…
    Òscar: a si?? que gran que era el teu avi!! ;)

    Una abraçada i moltes gràcies per la visita!

  10. Les croquetes m’encanten, no havia pensat mai fer-les amb pollastre a l’ast que bones que han de quedar!
    Una abraçada

  11. Bufffsss!!! Ja les esperava aquestes… Tremendes!!! Han d’estar boníssimes….. Aquestes les hem de preparar. El próxim pollastre a l’ast que comprem hi haurà una ració més per a les croquetes….
    Petonets guapa

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: