Torró gelat de trufa i gerds per La Recepta del 15!

Com passa el temps! van començar fa gairebé un any i amb aquesta ja han arribat a la proposta nº12 de La Recepta del 15! han aconseguit uns reculls fantàstics, i amb molt èxit de participació! ens han tingut intrigats fins desvetllar la propera proposta el dia 20 de cada mes, i ens han fet treballar de valent, amb imaginació i sobretot ganes de participar! Marina, Sandra i Xavi, felicitats i espero que n’hi hagi moltes més!!

I com no podia ser d’altra manera aquesta vegada la proposta anava relacionada amb el Nadal… Ja fa dies que tothom deu estar fent llistes per saber què hi haurà a la taula, què s’ha de comprar, etc… I una cosa que no pot faltar mai són els torrons! Normalment tothom els compra, ja que amb la feinada que hi ha a preparar els altres plats només faltaria que aquell dia també haguéssim de fer els torrons!

Però la Recepta del 15 és la Recepta del 15, així que aquest Nadal a moltes cases hi haurà torró casolà… És més fàcil del que sembla i després d’haver-lo fet animo a tothom que visiti el recull de receptes i que s’hi atreveixi! Últimament a les pastisseries estan innovant molt amb tot tipus de torrons, jo al·lucino quan miro els aparadors!! Bé, tot és començar ;)

Si seguiu la nova carretera Vilafranca-Manresa, us ve de pas o simplement teniu ganes de fer una excursió, recomano que us desvieu en direcció Castellfollit del Boix (passat Igualada) on podreu menjar la mar de bé al Restaurant Ca l’Andorrà. És un restaurant familiar d’aquells de sempre on s’hi poden menjar plats tradicionals així com altres de més innovadors, que van acompanyats de la reforma que van fer al local. El preu és econòmic i no us podeu perdre els postres, a més la noia que els fa prepara torrons i altres dolços que tenen a la venda.

Per què us ho explico això? doncs perquè aquest torró està inspirat en un dels que li vam comprar l’any passat! N’hi havia de molts tipus diferents, però a mi el que em va agradar més va ser el de trufa i gerds. Els he fet de mida petita, fent servir el ja conegut truc del brik de llet però amb envasos més petits. A casa nostra els torrons ens agraden però al final costa que ens els acabem, així que he pensat que amb una mida més petita aniria més bé! a més queden molt bufons i són ideals per regalar!

Anem a la recepta?

Ingredients:

Per 4 torrons petits: 2 envasos de mida individual. (suc, llet…)

Cobertura: 25g de xocolata de cobertura negra i 1 rajola de xocolata “Lindor blanc”.

“Trufa afruitada”: 150g xocolata de postres, 2 rovells d’ou, 3 cullerades de sucre, 100g de mantega, 1 cullerada de lemon curd i 8 gerds.

Com ho fem?

Primer de tot haurem de tenir a punt els dos envasos de mida individual, tallats per la meitat, reforçats amb cinta adhesiva i ben nets. Llavors els guardem al congelador fins el moment d’omplir-los.

1_ Preparem la cobertura posant en un cassó la xocolata blanca i la negra, a foc baixet i remenant perquè no es cremi ni s’enganxi, fins que es desfaci del tot. Deixem que refredi una mica.

Llavors treiem els envasos del congelador i hi tirem dues cullerades de cobertura, movem l’envàs perquè s’escampi i quedi ben repartida, i ho tornem a posar al congelador.

2_ Ara preparem la trufa: blanquegem els rovells amb el sucre, hi afegim la mantega una mica desfeta i la xocolata. Ho treballem bé, ha de quedar homogeni!

A part posem en un cassó els gerds i la cullerada de lemon curd, a foc ben baixet i remenem fins que també quedi homogeni. Afegim aquesta barreja a la xocolata.

3_ Tornem a treure els envasos del congelador, hi posem a cadascun 3 cullerades de trufa i repartim bé, tapem amb paper film, que quedi ben llis i ho tornem a congelar.

4_ Desemmotllem i mengem!

És preferible guardar-los a la nevera!!

Comments

  1. Caram, Bet,
    Quina bona proposta!

  2. Apuntadíssim el restaurant! i la recepta del torró. ah! i dir-te que m’encanta que canviis les receptes tradicionals! així és mñes divertit, oi??? molts petonets reineta

  3. I tant ideals per regalar… quan diu que quedem?!?! Jo això ho considero un torró, eh? Com diu la Judith, s’ha d’innovar, que sinó seria molt avorrit… això sí, mantenint les tradicions!
    T’han quedat genials…jo en vuuuuuuull!! jijijij
    Moltes gràcies per participar bonica!
    PEtonets
    Sandra

  4. Molt bona idea fer servir envasos pels motlles ;)
    I el toc del lemon curd ha de quedar sensacional!

  5. Mmm amb gerds ha de ser completament diferent als normals, m’agraden tots els ingredients, i la trobo molt original.

    Una abraçada

  6. Bettt!! que t´has lluit!!! quina passada de turró!!! et felicito! ahir podía imaginar alguna cosa, però tant!!…..no:D Petons

  7. Uau Bet, és espectacular! A mi que m’agraden tant els gerds!
    Ideals per regalar? Doncs jo en vull un! ja,ja,ja
    Petonets.

  8. Ai… Quin torró més tremendu! M’encanta guapa!!
    Avui quan he anat a publicar la recepta m’he emocionat pensant que ja portem un ay de la recepta del 15.. Gràcies per les teves paraules i per participar!!^^

    Molts petonarros!!

  9. Molt original amb el lemon curd!!! la resta d´ingredients de categoria també.. m´agrada la combinació.. petons,

  10. Doncs jo també com la Mònica.. en vull un! Formidables, amb aquests ingredients tant i tant bons ha de ser un luxe menjar aquest torró. Enhorabona, trobo que és una proposta molt bona!! Petonets

  11. Quedan monísimos, muy buena idea para regalar!
    Un petonet

  12. Ostres quina bona pinta! Moltes felicitats!!

  13. Una proposta ben original. Sí, senyor!

  14. Quina bona pinta!!! M’encanta aquesta combinació d’ingredients. M’apunto a voler-ne una també jejeje……
    Ja ho veus, jo també vaig amb retràs…jejeje… i els que encara em queden…

  15. mai hagues dit k es feienaixi! di puc els fareeeee!!1

  16. Uns motlles molt casolans i econòmics!!! No ho hagués dit mai això del brick de llet… Me l’apunto!
    I els torrons especaculars!

  17. Hola a tothom!! últimament vaig una mica enfeinada…
    Em sap molt greu tardar tant a contestar els comentaris, però heu de saber que tots i cada un d’ells em fan molta il·lusió!
    Queda menys d’una setmaneta i ja hauré acabat exàmens i entregues… Durant les vacances de Nadal també hi haurà feina a estudiar però ja serà diferent!
    Moltíssimes gràcies per tots els comentaris, m’alegro que us hagi agradat el torró, la veritat és que almenys aquesta versió és molt fàcil de fer!
    Una abraçada!!
    :)

  18. Uauuu que bé t’ha quedat Bet!! té una textura perfecte!!! A disfruta’l i bon nadal!! petons

Deixa una resposta a catieu Cancel·la la resposta

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.