Pastís de poma, el de la mama

Després d’un parell de cursos acabem de descobrir (gràcies al nostre amic Arnau el manetes) que efectivament, el forn del nostre pis d’estudiants funciona! No és un forn per tiar coets, ja que la part de baix i la de dalt funcionen independentment, funciona amb gas i només hi ha dues opcions de temperatura, però ja fa el fet!

Passada l’eufòria inicial, aquest matí m’he llevat i no tenia res per esmorzar… però tenia ous, farina, llet, mantega, sucre i uns pomes boníssimes del jardí dels meus avis (en Jaume i la Maria) a part d’una melmelada de préssec ultra bona de la meva àvia ( la Rosa) així que he decidit que era el moment ideal per “estrenar” el forn.

M’ha agradat estrenar el forn amb aquest pastís de poma, per mi el millor del món. La recepta és de la meva mare i l’ha fet tantes vegades que no es poden comptar. Em sembla que li agrada fer-lo perquè al meu pare li agrada menjar-se’l ;)
Recordo haver bufat les espelmes d’aniversari sobre aquest pastís unes quantes vegades… no passa res, és boníssim!

Anem a la recepta?

Ingredients:

10 cullerades de farina, 100g de mantega pomada, 8 cullerades de sucre, 12 cullerades de llet i 2 ous.

1 poma golden i melmelada de préssec.

Com ho fem?

Es barregen tots els ingredients (no fa falta blanquejar els ous ni muntar les clares) fins que quedi una massa ben homogènia.

S’unta el motlle amb una mica de mantega i s’hi aboca la massa.

Es talla la poma a làmines finetes i es va posant per sobre fent dos cercles.

Enfornar a 180ºC durant 20 minuts. Aneu-lo vigilant.

Es treu del forn, se li posa melmelada de préssec per sobre amb l’ajuda d’una cullera i es torna a posar al forn, aquesta vegada només de dalt (o amb el gratinador) durant 2-3 minuts, vigilant que no es cremi. D’aquesta manera queda més gustós i brillant.

Comments

  1. Ostreeeessss! Bet! el pastís de poma fet a Barcelona! això és un èxit a més de la teva manera tan especial d’explicar-te.

  2. Et felicito per la forma d’explicar-ho…. Ho mostres tan senzill que ja venen ganes de començar a barrejar la farina, la mantega, el sucre, la llet i els ous…. :)

  3. Ara si que gaudiràs amb el forn! El pastís m’agrada molt
    Una abraçada

  4. Com no ha de ser boníssim si és el primer que cuines al forn, amb ingredients que venen dels avis i amb recepta de la mama? I fet per tu… garantia d’èxit!!!
    Petonets
    Sandra

  5. MERCÈ-destapant cassoles says:

    Doncs encara bo del vostre amic!, si no ja us veia anys i anys davant el forn fent cara de peneta… I vaja pastís d’ignauguració!, està clar que quan es tenen ganes de fer les coses tan se val si només hi ha 2 botons o 2 temperatures… oi?. UN PASTÍS FANTÀSTIC! a reveure.

  6. Doncs funciona de conya, eh??? :p

  7. Felicitats, no sé pas què faria jo sense forn… ara mateix tinc 3 pebrots i 3 albergínies escalivant-se al forn!
    M’encanten els pastissos de poma, estic segura que aquest teu és el millor del món ;)

  8. Ja ja!!! que bo!!! si ja feies maravelles sense forn, por em fas ara que funciona!!!:) i les quantitats a cullerades son les típiques de les receptes de les mares!!! Es veu delicios, felicitats Bet!!! Muaks!

  9. Jo amb els anys m’he tornat més poruc amb aquestes coses del gas… si no funciona no se pas si gosaria trastejar-lo hehehehe.

    Ara que el tens online, a donar-li canya que no quedi com a armari de luxe per a les paelles :-P

  10. jajaja. Que bo! Més val tard que mai, no? Bueno, al menys us ha servit per aguditzar l’ingeni durant tot aquest temps. Ara a aprofitar-ho! Aquest pastís s’haurà de probar si és el millor del món. :)

  11. Això del forn em sona jeje, a mi em passa un xic el mateix el del meu pis només té dos posicions de temperatura, així que per coses bàsiques m’atreveixo ara pastissos directa a casa la meva mare, i ella com a comissió sempre es queda un quart de pastís XDD
    Aquest pastís segur que està boníssim!
    Una abraçada

  12. jajajajaja, per fi veiem la primera recepta d’aquest super forn! pobret, és un incomprés. La recepta de lña mama??? doncs segur que no falla!!!! molts petonets guapa, ja estic desitjant veure com el segueixes explotant!!! ;)

  13. Hola!! :)

    Mama: doncs semblava fet a casa eh? aquest forn és una marevella! jeje
    Ricard: doncs ara ja saps el què et toca, sorprendre els teus amb un pastís per esmorzar!
    Núria: oitan, ja tinc una llista ben llarga de coses per fer!!
    Sandreta: això era el que el feia especial, les coses fetes amb carinyo… dues vegades bones!
    Mercè: tens tota la raó, nosaltres ja podíem anar fent que fins que no ens l’han arreglat… res de res! i encara que tingui poqueta cosa tenim ganes de fer-lo funcionar al 100%! jeje
    OMG: benvingut al blog, i és veritat, ha funcionat molt bé! també és veritat que no li vaig treure els ulls de sobre en gairebé tota l’estona, tenia por que es cremés…
    Gemma: veus, una altra cosa per apuntar a la llista: verdures al forn! com m’agraden….
    Sílvia: no l’havia fet mai aquesta reflexió de les cullerades, m’ha agradat molt!!
    Starbase: axiò sí que no… ja m’encarregaré que ningú hi posi les paelles!!! i el gas és veritat que fa respecte!
    Irma: sí que és veritat, ens hem hagut d’espavilar de maneres bastant rudimentàries… si ens haguéssiu vist per un foradet…!! ja m’explicaràs si t’ha agradat!
    Cris: a si? jejeje a nosaltres la comissió ens la demana el que ens va arreglar el forn!
    Judith: m’ha agradat que el tractis d’incomprès, a mi també em feia molta peneta!! tinc un munt de receptes pendents vostres i altres que ronden en el meu cap… mica en mica les aniré fent!

    Petons i moooltes gràcies per la visita!

  14. Boníssimaaaaaa! A mi el pastís de poma em torna boja. He provat moltes receptes diferents, així que m’apunto la teva que sé que m’encantarà! I que bé tenir a casa reserves fetes pels avis. Això és tot un luxe! :)
    Petonets!!

  15. Arnauarreglatodo says:

    Ue!!! ja deia jo que aquest forn funcionava.. “de misteris, cap!”
    M’alegro d’haver col·laborat en la seva posada en funcionament i sobretot d’haver pogut tastar aquest deliciós pastís!
    Pensa que amb el temps que has estat sense forn… ara el valoraràs més!
    Molt bona la recepta de l’Esther ;)

  16. Hola!

    Marina:
    Doncs ja m’explicaràs si t’ha agradat eh? a mi m’agrada perquè la vora queda amb un punt cruixent boníssim! i les reserves són el millor de tot! ;)
    Arnau: mooooltes gràcies per “arreglar-nos” el forn!! avui he fet la primera quiche per sopar, llàstima que se m’ha cremat una miqueta de sota, però era molt bona, ara falta agafar-li el truc. Apunta’t la recepta que no falla mai!

    Una abraçada i moltes gràcies per passar per aquí!

  17. Bet digues-li a l’Arnau que una bona colla de blocaires li estarem eternament agraït!!!
    Si el primer dia de forn de gas ja t’estrenes així no em vull imaginar què ens faràs quan li trobis el truqui!!!
    Un pastís fantàstic i fàcil de fer això sí amb productes ben especials dels avis!!
    Una abraçada Bet!

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

  18. Bet, no porta gens de llevat?

Deixa una resposta a Cris Cancel·la la resposta

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.