Improvitzacions, Bon Appétit i Film&Food.

Assegut davant la porta d´un cafè on el temps s´hi atura, veig la gent que sempre va atabalada. Quin destí ens empeny a córrer? on va el tren sempre tan de pressa? vull guaitar i desxifrar cada paisatge. Un exèrcit de corbates amb el mòbil van enraonant, gesticules i s´enfaden, sembla que faran tard a algun lloc. El món va massa ràpid. El món no s´espera ni un instant.
Fa temps ja que no vull seguir el seu pas. No veig nens amb bicicleta, els carrers desolats supliquen, de segur se´ls ha cruspit una pantalla. Qui els dirà quan plora un arbre? Com sabran quan somriu la lluna? Innocent! potser això ja no té importància. Sense moure´t ni de casa, el planeta pot ser al nostre abast. S´esmicolen les distàncies, però oblidem amb qui hem d´anar a sopar.(Ja faré cap - Els Pets)

Sí, el món va massa ràpìd i hem de saber aprofitar cada moment, els plans formen part del futur però les improvitzacions formen part del present, i el present és el que realment disfrutem a cada instant.

Un dia et lleves sense saber què fer i potser te’n vas a dormir pensant: quin gran dia que ha estat el d’avui!! Després hi ha dies que esperes amb moltes ganes, i… es posa a ploure! no passa res, tot es pot solucionar! Així com també hi ha dies especials, planejats… que fins i tot surten millor del que esperaves.

El mateix passa a la cuina, un dia es presenten uns quants amics i amb poca cosa acabes fent un sopar fantàstic… Després hi ha el gran dinar familiar, ho cuines tot mig amb presses mig amb neguit perquè quedi bé i… et cau la safat al terra o et queda massa salat… igualment segur que també té solució, que potser és fer pa amb tomàquet per a tothom! I també hi ha els dies on tot va com ha d’anar, cuinat amb molt carinyo i desitjant que en sobri per poder repetir.

És el primer cop que participo al repte Film&Food.  Aquest mes han triat la pel·lícula BON APPÉTIT, jo no l’he vist però sembla interessant així que algun dia o altre la miraré! En un moment de la pel·lícula un dels protagoniestes ha de fer un bon sopar, però troba molt poques coses a la nevera. Enlloc de sopar a fora o comprar menjar preparat, improvitza el sopar amb el que ha trobat.

Què és i en què consisteix Film&Food?

És un blog creat per l’Alba i l’Íngid on fusionen dues de les seves grans passions: el cinema i la cuina. Publiquen entrades relacionades amb el cinema, algun llibre, fotografies i receptes. Per participar només se’ls hi ha d’enviar un correu i elles t’envien el carnet (que el podeu veure més amunt) amb el número corresponent. Els repetes són fer algun plat relacionat amb la pel·lícula que han triat, i seguint unes pautes que dónen aproximadament un mes abans del dia de la publicació.

Així doncs el repte d’aquest mes consisteix en improvitzar un plat (dolç o salat) amb els ingredients que ens van proposar. No feia falta fer-los servir tots i també es podien fer servir els bàsics de la cuina.

Aquesta foto és el que ha sortit de la meva improvització, hi he hagut d’afegir els espàrregs, que feia massa dies que estaven a la nevera i m’han demanat que els hi posés.

Pollastre a la planxa i patates amb mousselina de préssec i formatge

Ingredients:

Pit de pollastre i espàrregs verds.

Per les patates: 3 patates, 200g de formatge fresc, una miqueta de llet, un préssec de vinya, un ou, oli d’oliva i 1 gra d’all.

Com ho fem?

Primer de tot pelem i tallem les patates a rodanxes fines, les posem en una safata de pyrex amb una mica d’oli d’oliva al fons. En un bol hi barregem: el formatge fresc amb una mica de llet, l’ou, el gra d’all, i el préssec pelat i tallat a trossets, llavors hi afegim oli d’oliva fins que cobreixi les 3/4 parts i ho triturem com si féssim un allioli ràpid. Aquesta barreja la tirem per sobre de les patates i les enfornem durant tres quarts d’hora a 200ºC.

Si es vol, primer les podem posar 20 minuts al microones i després acabar de gratinar-les al forn, i així també es va més ràpid.

Quan les treiem, esperem que es refredin una mica i en fem dauets. Fem el pollastre a la planxa, els espàrregs… ho acompanyem amb les patates… i ja està!

Comments

  1. Quina raó amb el que dius dels dinars improvisats o aquells àpats que et curres i dels que mai acabes d’estar contents… la teva improvisació em sembla fantàstica bonica, què bo que ha de ser! Segur que l’Alba i l’Íngrid estan encantades amb la teva aportació, llàstima que aquest cop a la Bordeta no hem tingut temps per fer-ho!
    Per cert, ens vam mirar la peli i no ens va acabar de fer el pes… i mira que li tenia ganes!
    Petonets carinyet!
    Sandra

  2. Bet,
    La cuina d’aprofitament està plena de plats apetitosos.
    Amb aquest post tu n’acabes de posar un exemple.
    Una abraçada

  3. doncs t’has sortit molt bé!!!!! has aconseguit fer un plat complert amb pocs ingredients!!!! ;) aquest cop no he tingut temps de participar, oooooooooooooooo. Petonets i molt bon cap de setmana guapa

  4. Una muy buena idea! ME quedo por aquí a ver que más tienes

  5. Sandreta: doncs la recepta del 15 que tinc pensada serà alguna cosa semblant…!! no dic res més! ;) no passa res, amb el munt de coses bones que feu sempre segur que no es queixen!
    Josep: jo també ho penso, de l’inspiració i improvització n’han sortit grans obres mundialment conegudes! normalment tinc la nevera buida els divendres, es clar que al ser una nevera compartida només puc omplir un prestatge, un calaix i un calaix del congelador… que de seguida es buiden! però de totes maneres sempre acabo improvitzant alguna cosa o altra.
    Judith: a casa els hi va agradar molt! no passa res, amb el munt de reptes que ens proposaran…! molt bon cap de setmana per vosaltres també!
    Chiara: benvinguda i m’alegro molt que t’hagi agradat, fins aviat!

    Bon cap de setmana a tots!

  6. Ep! aquestes papates s’assemblen a les meves, jejejeje! Però la idea de la mousselina de préssec és fantàstica!! Hi hauria d’haver caigut, mira que vam fer un bacallà amb mousselina d’albercoc…
    Per cert, a mi se m’ha acabat córrer per una temporada: estic de vacances!!!!

    Petonets bonica!

  7. Hola,
    Quin plat més bo que has fet. Ningú diria que és cuina d’aprofitament…. aquesta muselina l’he de fer per que segur que és sensacional!!!!!!!
    Petonets

  8. Alba: ja he passat a mirar les teves! jeje sempre tenim alguna coincidència! que disfruteu moltíssim moltíssim de les vacances, segur que fantàstiques! esperem crònica d’aquestes xules eh!
    Eri: prova la muselina ja veuràs que bona que és, té un gust molt particular!! ja em diràs què tal val? a tu sí que t’ha sortit un bon repertori de plats!

    petonets!

  9. M’agrada molt aquesta torreta de patata amb formatge fresc i préssec … Es veu una combinació deliciosa i una estupenda guarnició que amb el teu permís em porto.
    un petonet

    • Benvinguda Donibaneko, doncs ja em diràs què t’ha semblat si ho fas! pot servir per acompanyar molts plats… gràcies per passar per aquí i fins aviat! :D

  10. El dauphinois…es fantástico!!!! bueno y todo…un besoooo

  11. Segur que també serveix la xocolata amb maduixa! ha de ser de vici! ja veuràs, prova’l!! aquestes patates són de vicii!! un petonas

  12. Una estrena de luxe!!! aquest plat té un aspecte deliciós! ha d’estar boníssim!!
    Moltes gràcies per la participació!
    Una abraçada i bones vacances!

  13. Manu: no havia pensat que estava fent una espècie de dauphinois! gràcies, m’alegro que t’agradi!!
    Roser: ja ho provaré lo del teu gelat, segur!! tu prova les patates, que amb el que t’agrada el préssec…! ;)
    Íngrid: Benvinguda i gràcies per la visita! bones vacances per vosaltres també, ja espero el proper repte!

    petons!

  14. Ensalada de recetas says:

    Me encanta tu receta! Con tu permiso, me quedo por aquí para conocerte mejor.
    Bicos!

  15. Sovint els plats improvisats són els més bons, oi? I a la cuina saber improvisar és molt important ;)
    Després de l’stage ja marxo de vacances, així que vinc a desitjar-te molt bon estiu. Faràs vacances?
    Ens veiem el setembre!

    • Hola Gemma! sí sí tens raó!! ja he vist al teu blog que te’n vas de vacances, jo estic a propet d’on vas! faig vacances de la uni però no del blog, ja que després durant el curs no m’hi podré dedicar tant… però deixaré entrades programades i miraré de fer-ne almenys una cada setmana! fins el setembre! :D

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: