Pirineos Sur i una de “migas”

Avui us porto un altre festival d’estiu, aquest cop amb una mica d’antelació!

Ha arribat la 20a edició del festival internacional de les cultures, per uns dies els petits pobles de Lanuza i Sallent de Gállego (al Pirineu Aragonès, a tocar de l’estació d’esquí Formigal i a 10 minuts de la frontera amb França) es converteixen en un punt de trobada de músics, artistes i artesans d’arreu del món. Es celebra del 14 al 31 de Juliol.

Pel que fa la música i els concerts, l’entorn és inigualable: un escenari que “flota” a l’aigua del pantà de Lanuza (un poble que va ser deshabitat i que ara s’està reconstruïnt) amb sons d’aquí i d’allà enmig d’una vall ben peculiar. Potser mirant la programació hi ha molts artistes que no coneixem, però no n’hem de fer cas, ja que amb els anys són els que es fan famosos… encara recordo quan ningú coneixia Amaral i en aquell concert hi havia poca gent! De totes maneres, cada any porten grups més coneguts i aquesta vegada, sent la 20a edició no s’han quedat curts: La Troba Kung-Fú, Antònia Font, Andrés Calamaro, Albert Pla, Russian Red, D’callaos i Ojos de Brujo, entre d’altres! no em direu que no està bé…!!

També compten amb la col·laboració dels fantàstics Titiriteros de Binéfar juntament amb l’École National du Cirque Shem’s y de Salé.

Com a activitats paral·leles hi ha tallers, exposicions, espectacles de circ (molt bons!), concerts pel públic familiar, explica contes pels petits…I un mercat amb artesania i menjars d’aquí i d’allà.

Aquests dos pobles on es desenvolupa tot el festival estan molt a prop l’un de l’altre. Hi ha un moment en què el trànsit es talla i només s’hi pot accedir a peu, no hi ha problema, és  encara no mitja horeta caminant per un camí asfaltat i relativament pla. Pel que fa a l’allotjament, hi ha una zona reservada per acampar i per autocaravanes, però al ser un poble molt turístic, tampoc hi ha problema per trobar apartaments, hotels, restaurants…

Si us voleu animar, us deixo amb la pàgina web on hi trobareu tota la informació que hi fa referència: Info-Pirineos Sur

I també us deixo un recull de fotos (aquest cop sí que són meves) perquè veieu una mica l’entorn… Potser faltaria alguna cosa… què tal unes “migas” Aragoneses? o més aviat, unes “migas de pastor” com en diuen per allà!  Sé que és un plat més aviat de quan fa fred, però no podia acabar l’entrada sense parlar-ne. Us ensenyo la recepta de la meva mare (una mica modificada de la tradicional), acompanyades d’un vi negre fresquet, no estan malament!

Ingredients:

Pa sec del dia anterior, oli d’oliva, 2 grans d’all, cansalada, xoriço, 2 cullerades de tomàquet ratllat i una mica de llet.

Com ho fem?

Primer de tot tallem el pa a llesques molt fines, i el trenquem a trossets (com els de la foto). El posem en un plat i el remullem una mica amb llet, però no massa.

Mentrestant posem oli en una cassola i hi tirem la cansalada a trossets, el xoriço i els 2 grans d’all partits per la meitat. Ho fem coure a foc mitjà i quan ja estigui llest ho retirem tot, menys l’oli. Hi afegim els trossets de pa, que es fregeixi una mica i llavors hi tornem a posar el xoriço i la cansalada (els alls els llencem), juntament amb les dues cullerades de tomàquet ratllat, que hi donarà gust i color. Un parell de voltes més i ja estan a punt, són molt fàcils!

S’ha de dir que les “migas” són un plat d’aprofitament, i per tant es poden fer amb altres ingredients que tinguem, com orellanes, pebrot …

Comments

  1. Gràcies per a la info. Serà possible que no he provat mai les “migas”!!! A veure si algun dia m’animo que ja va sent hora… Petonets

  2. Com m’agrada venir a visitar-te Bet! ens agrada molt fer excursions, així que em guardo totes les teves propostes!! ;) Le migas no sóc massa fan, però per un esmorzar d’hivern després d’una bona passejada, no et diria que no! petonets

  3. Hola Eri! de migas n’hi ha moltes: andaluses, navarreses…segur que algunes o altres tindràs ocasió de tastar-les!! i sinó ja veus que són molt fàcils de fer!

    Judith a mi m’agraden però abans triaria altres coses per menjar ;) el que passa és que el primer cop que les vaig tastar va ser allà, i també són bastant típiques, per això les he posat! Aquest és un bon lloc per anar d’excursió, a l’estiu no hi fa gaire calor i hi ha moltes coses per fer! Els meus pares hi van començar a anar quan jo era com el vostre Boletet… i encara no s’han cansat de tornar-hi cada estiu!
    Petonets!

  4. Que no estan malament? Tenen una pinta tremenda. Fins i tot amb la calor d’aquests dies me’n menjaria un bon plat!

    Fins aviat!
    Anna

    • Hola Anna i benvinguda! me’n alegro molt que t’agradin, de veritat! :) Acabo de passar pel teu blog abans de contestar-te, no el coneixia i veig que fa molt temps que el tens… hi ha un munt de coses bones eh! moltes gràcies per passar per aquí i fins aviat!!

  5. que cosa más buena por favor…en mi otra tierra las haces…y tengo unas ganas de ir para alla comerme unas!!!!
    un besoteee

    • Hola Manu y bienvenido! pues me alegro que te recuerden a tu tierra, esto quiere decir que tampoco nos han salido tan mal! ;) muchas gracias por tu visita y hasta pronto!!

  6. Bon dia Bet!
    Ara he descobert el teu blog i m’ha agradat força!

    Me’n faig seguidor!

    Muac!

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: